Exposities

Expositie Atelier Purple op 9 en 10 november 2019

Feestelijk geopend door Burgemeester Frits Naafs.

Een foto-impressie

                 

                 

https://nieuwsbladdekaap.nl/deel-je-nieuws/lokaal/kunst/burgemeester-opent-expositie-atelier-%E2%80%98purple-%E2%80%99-doorn-652447

 

NIEUWSBLAD DE KAAP.nl

Burgemeester opent expositie Atelier ‘Purple ’in Doorn

23-10-2019

Expositie en open atelier op zaterdag 9 november van 11.00 tot 22.00 en zondag 10 november van 11.00 tot 14.00 uur aan Dorpsstraat 67 in Doorn

 Iedereen kent het opvallende pimpelpaarse kunstpand nabij het grote kruispunt aan de Hoofdstraat in Doorn. Nu hebt u de kans om binnen te kijken en kennis te maken met de even zo markante kunstenares Dianne Rebergen. En met haar unieke kleurrijke werk, uitgevoerd met verschillende materialen op doek, hout en keramiek. Aangebracht met penselen, plamuurmessen of met haar vingers. Laat u verrassen door de veelzijdigheid van haar schilderijen en ontdek dat kunst voor iedereen bereikbaar en betaalbaar is.

Dianne geeft al ruim 35 jaar schilderles in Doorn en heeft cursisten uit de wijde omtrek. ‘Het is laagdrempelig, leerzaam maar vooral erg gezellig, en je inspireert elkaar’ zegt één van de cursisten. Een ander vult aan : ‘Dianne is lekker gek, en wars van de regeltjes van de schilderkunst. Alles kan en mag, zolang het maar vanuit je hart komt’.

Zaterdag 9 november om 12.00 uur wordt de expositie van Dianne Rebergen geopend door burgemeester Naafs. Hij onthult ook de winnaar(s) van de wedstrijd onder de cursisten van Dianne. U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

Afbeelding

Atelier Purple opent nieuwe expositie

zaterdag 9 november 10:00 t/m 22:00 uur

Afbeelding

Doorn – Op zaterdag 9 november van 11.00 tot 22.00 uur en zondag 10 november van 11.00 tot 14.00 uur opent Atelier Purple haar deuren op de Dorpsstraat 67 in Doorn. Voor iedereen die van kunst houdt. Voor grote en kleine portemonnees. Voor grote en kleine muren. Voor schilderijen en keramiek.

Het is een totaalplaatje van verschillende stijlen, materialen en technieken. De bindende factor is Dianne Rebergen, de eigenaresse van Atelier Purple. Zij en haar man Wout hebben ervoor gezorgd dat deze expositie er prachtig uitziet.

Dianne geeft al meer dan 35 jaar les in Doorn en zit nu 12 jaar aan de Dorpsstraat. Ze heeft in die tijd een unieke stijl ontwikkeld die vele kanten heeft. Dat kun je zien in de expositie. Ze laat zich niet remmen door maar één materiaal te gebruiken. Ze werkt met olie-, en acrylverf, met pastelkrijt, met kwasten of de vingers, op doek, hout en keramiek. Zo creëert Dianne verrassende effecten in haar werk.

Zaterdag 9 november om 12.00 uur wordt de expositie geopend door de burgemeester dhr. F. Naafs. Hij onthult tevens de winnaar(s) van de wedstrijd onder haar cursisten. Wij nodigen u van harte uit om een kijkje te komen nemen.

 https://www.nieuwsbode-heuvelrug.nl/reader/57640/1279903/atelier-purple-opent-nieuwe-expositie

_________________________________________________________

Expositie 10 jaar Atelier Purple 17 en 18 juni 2017

Nieuwsblad De Kaap.nl

 

 Atelier Purple viert jubileum met speciale expositie

19-05-2017

Marc Satijn

DOORN Het Doornse ‘Atelier Purple’ bestaat dit jaar tien jaar en viert dit jubileum met een speciale expositie. Het atelier is de thuisbasis van kunstenares Dianne Rebergen, die de winkelruimte niet alleen gebruikt voor haar eigen inspiratie, maar ook graag gasten ontvangt voor cursussen en speciale opdrachten. Nu het tijd is voor een feestje pakt ze uit, met een kleurrijke expositie, samen met haar vriendin Leidie van Hamersveld.

Voordat het atelier tien jaar geleden haar deuren opende aan de Dorpsstraat in Doorn, zat het gevestigd aan het woonhuis van de familie Rebergen aan de Drift. ,,Maar daar werd het al snel te klein voor ons. Wij zochten een leuk pand en dit werd het”, vertelt Rebergen vol enthousiasme. ,,Ik was toen 56 en kreeg veelal de opmerking: ‘Begin je nu nog een bedrijf?’ Ik heb het gedaan en het is gelukt. Tot op de dag van vandaag heb ik er geen spijt van.”

BLOEMEN Zelf begon Rebergen ooit met het schilderen van bloemen. ,,Maar door de jaren heen heb ik allerhande aan stijlen uitgeprobeerd; van heel modern tot abstract met diverse materialen”, verwoordt ze. ,,Ik schilder vanuit mijzelf, zoals ik het graag zou willen.” En juist dat is hetgeen dat haar -volgens Van Hamersveld- uniek maakt. ,,Ze durft altijd het allernieuwste uit te proberen. Daarnaast is ze uitbundig en erg gastvrij: niets is te gek en alles kan”, aldus haar vriendin, die aangeeft dat dit sfeertje ook door wordt gezet richting de cursisten. ,,Je voelt je thuis en kan makkelijk dingen schilderen die je leuk vindt. Er zijn geen remmingen.”

Nu de kans zich voordeed zetten de twee -samen met de man van Dianne- een gezamenlijke expositie op. ,,Leidi is van het boetseren. Als zij klaar is, schilder ik ze vervolgens”, vertelt Rebergen, die niet alleen boetseerwerk schildert, maar ook een geverfde paspop in de etalage heeft staan.

THEMA De speciale jubileumexpositie staat in het teken van het thema ‘vissen worden vogels’. Een thema met een voor Rebergen speciale betekenis. ,,Mensen beginnen bij de eerste kennismaking als een vis voor mij, maar naar mate de tijd vordert en je elkaar steeds beter leert kennen ‘sla je de vleugels uit’ en word je een vogel”, aldus Rebergen. Van Hamersveld heeft er zo haar eigen idee over. ,,In mijn ogen word je geboren als een vis, maar verander je door het leven in een vogel. Je kan namelijk steeds iets anders worden: een ontwikkeling naar een ander persoon.”

GEDICHTEN De expositie aan de Dorpsstraat wordt ondersteund door poëtische teksten die bij de schilderijen horen. ,,Het gedicht past bij het schilderij en het schilderij past bij het gedicht”, zegt de kunstenares. Ze heeft deze gedichten speciaal voor het tienjarig bestaan laten bundelen in een gedichtenboek die tijdens de expositie te koop is. Daarnaast zijn ook alle kunstwerken te koop. ,,De prijzen van de kunstwerken verschillen tussen de 7,50 en 750 euro. Kunst is namelijk voor iedereen en hoeft niet erg duur te zijn.”

OPENING De expositie is op 17 en 18 juni te zien aan de Dorpsstraat 67 in Doorn en wordt op de 17e geopend door kunstliefhebber en museumdirecteur Marco van Vulpen. Wie geïnteresseerd is in een cursus of wie als familie een gezamenlijk cadeau voor bijvoorbeeld een verjaardag of andere bijzondere gelegenheid wil maken in het atelier, kan terecht via telefoonnummer 06-18558404 of via de mail: dianne@atelierpurple.nl.