Over Dianne Rebergen

Dianne Rebergen in haar atelier

Als kind uit een echte kunstenaarsfamilie ben ik al van jongs af aan graag creatief bezig op allerlei manieren. Op advies van mijn ouders deed ik een opleiding en ging ik aan het werk als apothekersassistente. Een baan waar ik altijd plezier in gehad heb. Maar de kunstwereld bleef roepen.
Ik ben dan ook nooit gestopt met schilderen, tekenen en boetseren in mijn vrije tijd. Inmiddels alweer ruim 30 jaar gelden kwam een lang gekoesterde droom uit, mijn eigen atelier. De eerste jaren op de Drift in Doorn en nu al 13 jaar in de Dorpsstraat. Samen met mijn man als grootste en meest trouwe fan heb ik van dit atelier een persoonlijke warme plek gemaakt waar iedereen zich welkom mag voelen.

“Ik ben met geen pen te beschrijven. Daarom schilder ik.”

Met de start van mijn eigen atelier is mijn onderliggende wens altijd geweest “kunst beschikbaar en betaalbaar voor iedereen”. En ik geloof erin dat er in iedereen van ons een potentiële kunstenaar schuilt. Tijdens schilder- en boetseer lessen laat ik iedereen dan ook zo veel mogelijk vrij om zijn of haar eigen stijl te ontwikkelen en te ontdekken. Geen vaste opdrachten, maar vooral de vrijheid om jezelf te zijn. En in die ongedwongen sfeer ontstaan de mooiste schilderijen.

Expositie opening Atelier Purple

De groep cursisten is divers, van jong tot oud, families met kinderen of groepen verstandelijke beperkten. Het is mijn doel om ieder te zien zoals hij is en dit overgebracht te krijgen op een schilderdoek. Ik geniet zelf enorm van het contact met alle mensen.

Daarnaast schilder ik zelf ook nog altijd veel en organiseer ik af en toe een expositie. Mijn huidige serie zijn schilderijen die ik maak van mijn eigen gemaakte en gepigmenteerde medium (bijenwas). Het maken van een schilderij helemaal vanaf de basis geeft me extra voldoening. En in de huidige omstandigheden heb ik tijd genoeg om de hele bereiding van het medium zelf te doen. 

>>Bekijk het werk van Dianne door de jaren heen

Wat mij als kunstenaar uniek maakt is mijn grote veelzijdigheid aan stijlen en projecten. Van rustige olieverfschilderijen met bloemen, naar pastelkleurige krijtschilderijen met een dieperliggende betekenis, tot bewerkte tafels, boomstammen, ander hout en auto onderdelen. Mijn kunst toont de veelzijdigheid die ik als mens in me heb.
Juist door deze veelzijdigheid kan ik ook in het werken met cursisten goed volgen in de stijl en behoeftes van de leerling. Ik hoor vaak terug dat mensen zich bij mij thuis en op hun gemak voelen.